χειρουργική ισχίου

Αρθροπλαστική Ισχίου με σύγχρονη ρομποτική ή εξατομικευμένη προσέγγιση MIS (ALMIS)

Η χειρουργική ισχίου με την μέθοδο ALMIS αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική που συμβάλλει στην αποτελεσματική και ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας που εντοπίζεται στην άρθρωση του ισχίου. Πρόκειται για μία σύγχρονη προσέγγιση στην εγχείρηση αυτή, που σταδιακά αρχίζει να εξαπλώνεται σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Νικόλαος Μπαξεβάνος πραγματοποιεί την πραγματική ALMIS επέμβαση και δεν επιλέγει μη έμπιστες και εναλλακτικές τροποποιήσεις που κυκλοφορούν στον ιατρικό κλάδο. Έχει την εμπειρία, τα υπερσύγχρονα υλικά αλλά και την κατάλληλη εξειδίκευση, προκειμένου να σας εγγυηθεί το ιδανικό αποτέλεσμα και την γνήσια μορφή της εν λόγω επέμβασης.

Δείτε αποτελέσματα

Ποιους αφορά η Αρθροπλαστική Ισχίου με σύγχρονη ρομποτική ή εξατομικευμένη προσέγγιση MIS (ALMIS);

Η ανάγκη για την χειρουργική αυτή επέμβαση προκύπτει από την ένταση του πόνου και την περίπτωση του εκάστοτε ασθενή και όχι τόσο από την ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πραγματοποιεί την εγχείρηση κυμαίνονται ηλικιακά ανάμεσα σε 50 έως 80 χρονών. Συνήθως αφορά άτομα που:

 • Βιώνουν πόνο στο ισχίο κατά την διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων και ασκήσεων.
 • Βιώνουν πόνο στο ισχίο ακόμα και σε συνθήκες ξεκούρασης, μέσα στην ημέρα ή τη νύχτα .
 • Αίσθηση «δυσκαμψίας» στο ισχίο που κάνει δύσκολη και αργή την μετακίνησή του.
 • Αναποτελεσματική καταστολή του πόνου μέσω φαρμάκων, άσκησης ή τεχνικής στήριξης.

Άξιο όμως αναφοράς είναι το γεγονός, πως η επιτυχία της ALMIS έχει σημειωθεί σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ στα οποία έχει πραγματοποιηθεί.

Πλεονεκτήματα με τη μέθοδο ALMIS

 • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος.
 • Μικρές τομές.
 • Μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο ( 24ωρη νοσηλεία).
 • Ελάχιστο χρονικό διάστημα χρήσης βοηθημάτων (πατερίτσες κτλ.)
 • Άμεση επαναφορά στην κινητικότητα του ασθενή.
 • Γρήγορη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές ασχολίες και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Εγχειρήσεις Ελάχιστης Επεμβατικότητας (MIS)

Η χειρουργική ισχίου με ALMIS περιλαμβάνεται στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών εγχειρήσεων (Minimal Invasive Surgery). Η ονομασία αυτή παραπέμπει σε επεμβάσεις, κατά την διάρκεια των οποίων, οι τομές που πραγματοποιούνται είναι σημαντικά μικρές, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος επούλωσης των μετεγχειρητικών πληγών.

Fast Track Anaesthesia

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Νικόλαος Μπαξεβάνος σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε ορθοπεδικές επεμβάσεις αναισθησιολόγο Δρ. Μαριάννα Κορρέ, εφαρμόζουν με πολυετή εμπειρία το ειδικό πρωτόκολλο fast track anaesthesia. Με την μέθοδο αυτή ο ασθενής απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη. Κυριότερα αποτελούν:

 • Ένα 24ωρο παραμονής στο νοσοκομείο και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος σε ποσοστό 99%.
 • Ο ασθενής άμεσα μετεγχειρητικά δεν φέρει παροχετεύσεις , ουροκαθετήρα ή συσκευές αναλγησίας στην σπονδυλική στήλη.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον γιατρό για μία πλήρη εξέταση και ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης. Επωφεληθείτε από την εμπειρία και την εξειδίκευση που μπορεί να σας παρέχει αλλά και από την τεχνική του κατάρτιση, που επιτρέπει την διενέργεια σύγχρονων και έμπιστων μεθόδων θεραπείας.

 

 

Δρ. Νικόλαος Μπαξεβάνος MD, PhD

Ο Δρ. Νικόλαος Μπαξεβάνος Χειρουργός Ορθοπεδικός και Τραυματιολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής Θ’ Ορθοπεδικής Κλινικής, Επανορθωτικής Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας 24ωρης Νοσηλείας στο ιατρικό κέντρο Metropolitan General, εξειδικεύεται στα κατάγματα λεκάνης (πυέλου), την ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (MIS) γόνατος και ισχίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Videos Πριν & Μετά

Κριτικές Ασθενών

Manos Terzakis
Manos Terzakis
21/04/2024
Δεν συνηθίζω, συνειδητά, να κάνω αξιολογήσεις στο δίκτυο, ούτε και τις λαμβάνω υπόψιν.. αλλά στη περίπτωση αυτής της ομάδας, (γιατί πραγματικά είναι ο ορισμός της ομάδας - ισχύς εν τη ενώσει), δικαίως θα το πράξω. Άδικο και παραπλανητικό το σύστημα αξιολόγησης. Δεν αρκούν 5 αστεράκια, ούτε πιστοποιούν, ούτε "μεταφράζουν" την επιστημονική αρτιότητα τους (state of the art, ελληνιστί..). Αλλά ούτε και την ποιότητα τους ως ανθρώπους. Νίκο.. έχεις κερδίσει τον σεβασμό μου. Όχι μονο για την επιστημονική σου επάρκεια. Αυτή είναι ευρέως γνωστή και αδιαμφισβήτητη, εξαρχής. Αλλά γιατί σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον του χώρου σου (σε κάθε έκφανση αλαζονείας και κατάχρησης), παραμένεις ακέραιος και Ανθρωπος. Σπάνιο, αλλά στη περίπτωση σου πραγματικό. Συνέχισε έτσι, σου αξίζει. Η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις, να ξέρεις ότι λαμβάνεται ιαματικά από τον ασθενή σου. Μαριάννα.. στο πλαίσιο της ομάδας που προανέφερα και περί σεβασμού, δεν επαναλαμβάνομαι. Μαζί σου πρώτη φορά συνειδητοποίησα, όταν ένας γιατρός λέει στον ασθενή του "σε αγαπώ..", τι ακριβώς εννοεί. Την πρώτη φορά που σε γνώρισα και το άκουγα που το έλεγες, δεν ήξερα και να σου πω την αλήθεια, με ξένισε λίγο. Δεν άργησα όμως να το καταλάβω.. Δεν θα ξεχάσω όταν με ξύπνησες στο χειρουργείο, ο τροπος που με έκανες να αισθανθώ οικεία. Παρεμπιπτόντως σε ευχαριστώ για το πρώτο πράγμα που μου έδωσες στο χέρι εκεί. Τον σεβασμό μου εξίσου.. Χριστίνα.. είσαι τυπική, ευγενής και συγκεντρωμένη. Μου έκανες εύκολη τη ζωή με τα γραφειοκρατικά θέματα. Μπράβο, μόνο καλύτερη έχεις να γίνεις με αυτή την ομάδα.
Despina Theodoropoulou
Despina Theodoropoulou
17/04/2024
Είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα στα γόνατά μου. Επισκέφθηκα 4 γιατρούς αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τελικά εμπιστευθηκα τον κο Μπαξεβανο κι έκανα αρθοπλαστική, παρά το σχετικά νεαρό (όσον αφορά αυτες τις περιπτωσεις) της ηλικίας μου. Αν δεν το είχα κάνει, σήμερα πιθανότατα δεν θα περπατούσα. Ευχαριστώ τόσο τον κο Μπαξεβανο όσο και την κα Κορρε για την άψογη συνεργασία και το ενδιαφέρον τους.
Μαλαματενια Γαβριήλ-Λαλούση
Μαλαματενια Γαβριήλ-Λαλούση
15/04/2024
Άνθρωπος με πολλες αρετες!!! Σοβαρός και Συγκροτημένος γιατρός !!! Σκύβει με ενδιαφέρον στο σώμα αλλά και στην ψυχή του ασθενή του! Έχει τη ΓΝΩΣΗ και το ΧΑΡΙΣΜΑ!!!
Aggelos Kounadis
Aggelos Kounadis
15/04/2024
Εξαιρετικός ιατρός με καλό δίκτυο συνεργατών εντός και εκτός ιατρείου
Ολγα Βουρλακου
Ολγα Βουρλακου
15/04/2024
Έχω χειρουργηθεί δύο φορές στον κύριο Μπαξεβάνο Την μία φορά έκανα κότσια την δεύτερη φορά γόνατο Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη , είναι εξαιρετικός γιατρός και καλός άνθρωπος!!!
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΟΣ
15/04/2024
Ο κύριος Μπαξεβανος είναι εκπληκτικός γιατρός, δεν πονεσα καθόλου στο χειρουργείο ούτε και μετά. Και προπαντός είναι άνθρωπος
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΦΩΤΟΥ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΦΩΤΟΥ
14/04/2024
Ο καλύτερος γιατρός μα πάνω από όλα άνθρωπος. Δεν μπορώ να παραλείψω την αναισθησιολογο Μαριάννα Κορρέ η τοπ.
Cwithy
Cwithy
12/04/2024
Εξαιρετικός γιατρός αλλά και άνθρωπος, όπως ακριβώς και η κ. Κορρέ! Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!
George Allagiannis
George Allagiannis
12/04/2024
Πολύ καλός χειρούργος με μεγάλη εμπειρία. Υπέροχος άνθρωπος που πάντα θα δώσει τη δέουσα προσοχή στους ασθενής του.