Αρθροπλαστική Ισχίου με σύγχρονη ρομποτική ή εξατομικευμένη προσέγγιση MIS (ALMIS)

Η χειρουργική ισχίου με την μέθοδο ALMIS αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική που συμβάλλει στην αποτελεσματική και ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας που εντοπίζεται στην άρθρωση του ισχίου. Πρόκειται για μία σύγχρονη προσέγγιση στην εγχείρηση αυτή, που σταδιακά αρχίζει να εξαπλώνεται σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Νικόλαος Μπαξεβάνος πραγματοποιεί την πραγματική ALMIS επέμβαση και δεν επιλέγει μη έμπιστες και εναλλακτικές τροποποιήσεις που κυκλοφορούν στον ιατρικό κλάδο. Έχει την εμπειρία, τα υπερσύγχρονα υλικά αλλά και την κατάλληλη εξειδίκευση, προκειμένου να σας εγγυηθεί το ιδανικό αποτέλεσμα και την γνήσια μορφή της εν λόγω επέμβασης.

Ποιους αφορά η Αρθροπλαστική Ισχίου με σύγχρονη ρομποτική ή εξατομικευμένη προσέγγιση MIS (ALMIS);

Η ανάγκη για την χειρουργική αυτή επέμβαση προκύπτει από την ένταση του πόνου και την περίπτωση του εκάστοτε ασθενή και όχι τόσο από την ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πραγματοποιεί την εγχείρηση κυμαίνονται ηλικιακά ανάμεσα σε 50 έως 80 χρονών. Συνήθως αφορά άτομα που:

  • Βιώνουν πόνο στο ισχίο κατά την διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων και ασκήσεων.
  • Βιώνουν πόνο στο ισχίο ακόμα και σε συνθήκες ξεκούρασης, μέσα στην ημέρα ή τη νύχτα .
  • Αίσθηση «δυσκαμψίας» στο ισχίο που κάνει δύσκολη και αργή την μετακίνησή του.
  • Αναποτελεσματική καταστολή του πόνου μέσω φαρμάκων, άσκησης ή τεχνικής στήριξης.

Άξιο όμως αναφοράς είναι το γεγονός, πως η επιτυχία της ALMIS έχει σημειωθεί σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ στα οποία έχει πραγματοποιηθεί.

Πλεονεκτήματα με τη μέθοδο ALMIS

  • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος.
  • Μικρές τομές.
  • Μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο ( 24ωρη νοσηλεία).
  • Ελάχιστο χρονικό διάστημα χρήσης βοηθημάτων (πατερίτσες κτλ.)
  • Άμεση επαναφορά στην κινητικότητα του ασθενή.
  • Γρήγορη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές ασχολίες και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Εγχειρήσεις Ελάχιστης Επεμβατικότητας (MIS)

Η χειρουργική ισχίου με ALMIS περιλαμβάνεται στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών εγχειρήσεων (Minimal Invasive Surgery). Η ονομασία αυτή παραπέμπει σε επεμβάσεις, κατά την διάρκεια των οποίων, οι τομές που πραγματοποιούνται είναι σημαντικά μικρές, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος επούλωσης των μετεγχειρητικών πληγών.

Fast Track Anaesthesia

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Νικόλαος Μπαξεβάνος σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε ορθοπεδικές επεμβάσεις αναισθησιολόγο Δρ. Μαριάννα Κορρέ, εφαρμόζουν με πολυετή εμπειρία το ειδικό πρωτόκολλο fast track anaesthesia. Με την μέθοδο αυτή ο ασθενής απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη. Κυριότερα αποτελούν:

  • Ένα 24ωρο παραμονής στο νοσοκομείο και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.
  • Δεν υπάρχει ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος σε ποσοστό 99%.
  • Ο ασθενής άμεσα μετεγχειρητικά δεν φέρει παροχετεύσεις , ουροκαθετήρα ή συσκευές αναλγησίας στην σπονδυλική στήλη.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον γιατρό για μία πλήρη εξέταση και ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης. Επωφεληθείτε από την εμπειρία και την εξειδίκευση που μπορεί να σας παρέχει αλλά και από την τεχνική του κατάρτιση, που επιτρέπει την διενέργεια σύγχρονων και έμπιστων μεθόδων θεραπείας.